"Детски и младежки център" стартира нова опознавателна игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш", която ще се състои през летния период от 1 юли до 31 август, съобщиха от кметската управа. Проектът е  финансиран по общинската програма "Димитровград на младите" и е насочен към децата и младите хора.
Предвидено да бъдат посетени седем знакови обекти в града, от които да се получат печати върху специално подготвена за целта книжка. Те са Градска библиотека "Пеньо Пенев", Исторически музей, Дом-музей "Пеньо Пенев", Художествена галерия "Петко Чурчулиев", планетариума "Джордано Бруно", Общинска администрация и "Детски и младежки дейности". Всеки участник избира сам последователността на обектите, които трябва да посети.
Желаещите да се включат могат да получат от сградата на "Детски и младежки център" книжката "Опознай Димитровград, за да го обикнеш", в която са включени обектите. Задачата е да ги обиколят и след разглеждането им да получат подпис и печат от служител на обекта. Успешно извършилите обиколката участват в томбола с награди - велосипеди, която ще бъде изтеглена по време на празниците на града.