Само ден остава до началото на най-голямото музикално през лятото в Благоевград – фестивалът “South West Festival”. На 25 и 26 юни на сцената в парк „Македония“ ще излязат световноизвестни изпълнители и любими български групи и изпълнители, съобщиха от пресцентъра на общината. оттам допълват, че се очакват за фестивала да пристигнат в Благоевград меломани от страната и чужбина. 
Хедлайнер в съботната вечер е Ищар, която ще излезе на сцената в 22 часа. Първи на сцената на 25 юни ще се качат Керана и Космонавтите от 18 часа, а в 19 часа Мария Илиева ще изпълни едни от най-известните си хитове. Малко след 20 часа на сцената ще излезе Любов Киров. 
Втората фестивална вечер ще започне в 18 часа с Алекс Раева и Mind tips, а от 19 часа българските орнаменти в музиката ще представят „Оратница“. Етномузика с нетипично звучене ще свирят от 20:15 часа „Балканджии“, които ще подгреят сцената за хедлайнера на втората вечер – Горан Брегович. 
От община Благоевград съобщават, че вратите за посетителите на музикалното събитие ще бъдат отворени от 17 часа. Оттам допълват, че лица до 16-годишна възраст ще бъдат допускани единствено с придружител и попълнена декларация, което ще бъде предоставяна на входа на парк „Македония“.