Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в честването на 110-ата годишнина от първия боен полет на Българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). В събота – 25 юни, по повод годишнината в Авиобаза Граф Игнатиево е организиран Открит летателен ден с четиричасова интензивна програма.
Гостите ще наблюдават формации от самолети и висш пилотаж, изпълнение на елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „Спартан“, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206. Българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще представят своите умения и способности.
Посетителите ще могат да разгледат авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени и комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. 
Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен. Началото на Открития летателен ден е в 11:00 ч.
Поради очаквания натоварен трафик в деня от МВР препоръчват посетителите да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт. За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.
Областна дирекция на МВР - Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09:00 до 15:00 ч. При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово - гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният: с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.
С оглед необходимите мерки за сигурност в района на авиобаза няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние или пренасящи алкохол и много обемист багаж.