Трети ден в курорта Мармарис продължава борбата на огнеборците и властите за потушаване на огромния пожар, в който по данни на здравното министерство досега са пострадали тридесетина души.
В борбата с огнената стихия се включиха и летателни апарати и огнеборци от чужбина.
Катар е изпратил три броя хеликоптери, предназначени за гасене на пожари, с екипи на борда, които са се включили в борбата с огъня, съобщи турското министерство на земеделието и горите.
Преди това Азербайджан изпрати самолет-амфибия с 11 членен екипаж, които също участват в спасителните действия. 
Турският министър на земеделието и горите Вахит Киришчи заяви, че пожарът в голяма степен е овладян, но опасността не е преминала. Днешният ден се очертава да е критичен поради силния вятър, който бушува в областта.
По данни на турски медии над 60 летателни апарата, 730 пожарни коли и цистерни и над 3200 души - огнеборци и горски работници,  участват в потушаването на огнената стихия. Изпратени са и подкрепления от други окръзи.
Междувременно, днес съдът постанови задържането в затвора на турския гражданин С.А., който е обвиняем за пожара. 
По информация на сайта Хаберлер същият признал в разпита в полицията, че е предизвикал пожара.
“Семейството обеща, че ще ми даде земя. Но после се отказаха. Избухна кавга между нас. Аз се ядосах и се напих. Под въздействието на алкохола отидох в гората, взех два бидона с бензин и ги разлях наоколо, след това драснах кибрита“, заявил в показанията си обвиняемият, посочва сайтът.