Изложението за ретро автомобили „Ретро-авто експо Дамасцена 2022“ ще се състои от 9:00 часа утре в етнографския комплекс „Дамасцена“ в село Скобелево, община Павел баня. Това става ясно от официалната страница на комплекса. Събитието се организира съвместно със Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“.
Живописната атмосфера на розоварната, езерото и биопарка ще станат фон за емблематични за епохата си автомобили от най-висок клас, посочват организаторите. Возилата ще бъдат разположени около Тракийския културен център в етнографския комплекс. 
Освен автомобилното изложение, посетителите могат да разгледат етнографска сбирка и старинна инсталация за производство на розово масло, съвременна дестилерия с уникална архитектура и ръчно изрисувани стенописи, биопарк за диви животни, експозиция на бронзови статуи, както и Тракийския културен център на комплекса. От екипа на „Дамасцена“ напомнят, че градините за отдих предлагат разнообразие от над 150 вида рози. 
Билети за събитието могат да се закупят онлайн или на място от билетния център, като цените са без промяна от редовната входна такса на комплекса, добавят организаторите.