Концертен вариант на популярния мюзикъл "Моята прекрасна лейди" от Фредерик Лоу ще звучи на "Софийски музикални седмици", съобщават от екипа на международния фестивал.
Изпълнителите са "Пилекадон", е духов квинтет с над 25-годишна история. Събитието е на 28 юни в камерната зала "България", заедно артистите на Националния музикален театър - сопраното Еделина Кънева и тенорът Марчо Апостолов. 
Адаптацията за квинтет и солисти е на Пламен Проданов. В състава на "Пилекадоне“ са флейтистката Мила Павлова, обоистът Валентин Методиев, кларинетистът Венелин Пиперов, валдхорнистът Ясен Теодосиев и фаготистът Евгений Тонев. Всеки от тях има активна кариера като оркестрант-солист в елитните български оркестри на Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на Българското национално радио и на "Класик ФМ".

"Пилекадоне“ редовно изненадват почитателите си с атрактивните си изяви, много от които са с костюми, декор, мултимедия. Изтъкнати български композитори създават специално и посвещават на квинтета свои произведения: Васил Казанджиев, Пенка Кунева, Добринка Табакова, Албена Врачанска и други", разказва музикологът Диана Данова-Дамянова. 
По думите й проектите на "Пилекадоне“ се простират извън традиционното представяне на класическия репертоар. Сред тях са музикалният спектакъл "Ромео и Жулиета - вечният романс на Верона” с музика от времето на Шекспир, програмата "Нощ в операта” със солист сопраното Евгения Ралчева, концертът "Музика за "Пилекадоне” с произведения, създадени специално за състава, както и настоящият камерен мюзикъл "Моята прекрасна лейди”. Често в тях участват прочути инструменталисти и певци, артисти и интелектуалци от различни сфери - актьорите Валентин Ганев и Искра Ангелова, видният англицист, поет и преводач на творчеството на Шекспир проф. Александър Шурбанов, цигуларката Албена Данаилова, Хорът на Софийските момчета с диригент Адриана Благоева. 
"Пилекадоне“ са желани участници на различни фестивали у нас и в чужбина, гостували са многократно и на "Софийски музикални седмици“.