С усмивка ще кажа, че аз се изненадвам от ролята, която ми се отрежда в 47-ото Народно събрание (НС). Като председател на парламентарна група (ПГ) не само съм длъжна да контактувам с другите председатели, но и с народните представители по принцип. Това заяви пред журналисти в кулоарите на НС председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Коментарът ѝ е в отговор на въпрос относно твърденията на депутата Елена Гунчева от „Възраждане“, която във фейсбук пост заяви, че Атанасова е била „чест гост“ в стаята на ПГ „Възраждане“.
Атанасова посочи, че парламентът е мястото, където да се водят разговори за дневния ред на обществото. Тя заяви, че от седмици се чуват твърдения за нови коалиции.
На въпрос има ли координация на гласувания между ГЕРБ и „Възраждане“, Атанасова отговори, че днес има нова коалиция – „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и ДПС относно Република Северна Македония. „Има ли координация по това гласуване, как смятате? Има, защото ние сме казали, че евроатлантическите и европейските ценности са важни за нас. Всички други твърдения и размишления са твърде елементарни и не желая да ги коментирам“, коментира председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.