Колекциите на десет дизайнери ще бъдат представени в 72-рото издание на "Парад на модата" в Плевен. Това съобщи днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен Георги Ангелов, който е автор и режисьор на модния спектакъл. 
"Тази година ще се представят предимно нови творци, но вече с участия в ревюта в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Дубай. Ще запазя тази тенденция и в следващите издания на "Парад на модата", за да даваме възможност за изява на млади талантливи дизайнери", обясни Ангелов.
Плевенската публика ще има възможността да види и последната колекция на едно от големите имена в българската мода – Светла Димитрова. Тя е родена в Плевен и е сред основателите на "Парад на модата". На сцената в Драматично-куклен театър (ДКТ) "Иван Радоев" ще покажат своите най-нови колекции от облекла модни къщи от Кипър, София, Варна, Плевен и Благоевград. Ще бъдат представени около 200 тоалета. 
По традиция дефилето ще бъде с участието на манекени от школата на Георги Ангелов. Тази година те ще са 34 като най-малката е четиригодишната Сияна. 
Сред гост-солистите в спектакъла са известният цигулар Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония, танцовата формация "Адреналина", поп изпълнителката Стефани Славчева. Музикалното оформление на модното шоу е на плевенския композитор и музикант Асен Антонов. Пресклубът на БТА в Плевен от години е медиен партньор на културното събитие.
"Темата на 72-рия "Парад на модата" е "Любов и красота", подчерта Георги Ангелов и обеща различен спектакъл с изненадващ финал.
"Парадът на модата" ще започне от 20:00 часа на 3 юли, неделя, в салона на ДКТ "Иван Радоев". Места могат да се ангажират от касата на театъра, както и онлайн. Колекциите се разпродават след спектакъла. 
(Видеозапис от пресконференцията е достъпен на сайта на БТА в емисия Пресклуб - архив)