С около 20 избрани мелодии от любими филми концерт-спектакълът „Световното кино в музика“ ще завладее и Добрич, съобщават организаторите.
Освен Плевенската филхармония под диригентската палка на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов, на сцената ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти у нас – Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Христо Йоцов, на когото е заслугата за новите аранжименти, направени специално за случая, казват от екипа.
Публиката ще чуе мелодии от обичани световни продукции като „Кръстникът“, „Имало едно време в Америка“, „Флашданс“, „Кабаре“, „Хубава жена“, „Убий Бил“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и други. За още по-магично преживяване режисьорът на спектакъла Васил Каркеланов е подготвил мултимедия. 
„Световното кино в музика“ е продължение на предишния проект на Хилда Казасян „Да послушаме кино“ с музика от знакови български филми като „Козият рог“, „Любимец 13“, „Вчера“, „Адаптация“ и други, който обиколи 38 български града и спечели приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, припомнят организаторите.
Концерт-спектакълът ще се състои на 11-и юли, понеделник, от 19:00 часа в зала „Добротица“. Билети се продават на касата на Младежкия център. Деца до 6-годишна възраст влизат без билет и без право на място.
След Добрич, „Световното кино в музика“ ще посети Силистра – на 12-и юли, и Копривщица – на 22-ри юли.
Българска телеграфна агенция е медиен партньор на спектакъла „Световното кино в музика“, който ще бъде представен в над 33 населени места в страната.