Националният филмов център (НФЦ) и Сити Марк Арт Център организират през юли кинопанорама, в която заедно с традиционните за събитието прожекции на избрани български филми от последната година, ще бъде представен режисьорът, актьорът, сценографът, аниматорът и художник Иван Андонов, съобщиха от екипа на НФЦ.
Кинопанорамата под мотото „Ти да видиш“ се открива на 2 юли от 18 часа с изложба с картини на Иван Андонов, а от 19:30 ч. ще се състои прожекция на „Поне за миг да полетя“ – документален филм за твореца. След това е организирана среща на публиката с артисти, работили с Иван Андонов. 
В програмата на кинопанорамата са включени класически произведения на седмото изкуство под режисурата и с участието на Иван Андонов: „Бяла Магия“, „Покрив“, „Вампири и таласъми“, „Вчера“, „Дами канят“, „Опасен чар“, „Отклонение“. След повечето от филмите са предвидени срещи с представители на творческите екипи на продукциите.
Билетите за всички заглавия са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени както касата на Сити Марк Арт Център, така и от онлайн платформата на центъра.