С различни инициативи ще бъде отбелязан Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици в София. Това съобщиха от Столичния превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите, който е към Столичната община.
Хепънинг „Щастието – това си ти!“ ще бъде организиран на 26 юни, като в него ще участват доброволци от Центъра, които целогодишно работят за по-добрата информираност по проблемите, свързани с употребата на наркотици, алкохол, тютюн. Младежите ще представят авторския мюзикъл „Чисто щастие“.  Постановката насочва вниманието към актуални проблеми, с които младите хора се сблъскват. След спектакъла е предвидена дискусия „Щастието - това си ти!”, а по-късно през деня ще бъдат организирани ателиета за рисуване и декупаж.
От Превантивния център предоставят разнообразна информация, свързана с психоактивните вещества и предлагат безплатни консултации на деца и младежи, техните родители, както и на пълнолетни, имащи зависимост към цигари, алкохол, хазарт или наркотици.  Дейността се извършва от психолози, психотерапевти, социални работници. Към Центъра функционира Дневен консултативен център за деца, юноши и родители.