Национален форум "Нов Стандарт за младите. Образование, иновации, предприемачество" ще се проведе днес от 10:00 часа в хотел "Маринела", зала "София 3", съобщиха организаторите от медия "Стандарт".
Очаква се участие да вземат еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова, министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков. Участници във форума са също представители на академичните среди, неправителствени организации, изпълнителни директори на водещи компании, кметове, представители на студентските съвети и организации.
"Нов Стандарт за младите. Образование, иновации, предприемачество" е първият за годината национален форум, част от кампанията "10 причини младите да останат в България", която "Стандарт" провежда в европейската година на младежта, за да окуражи всички талантливи млади хора да останат в България и да работят за по-доброто й бъдеще, посочват организаторите.
Целта на събитието е да бъдат представени европейските и националните програми, които могат да са в помощ на младите таланти в науката, иновациите, бизнеса и културата.
По време на форума университети, общини, водещи компании, предприемачи ще представят проектите и програмите, които реализират, за подкрепа на младите.