Голямата Лили Иванова отново ще пее пред великотърновската публика. Очакваният концерт започва днес от 20:00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.
Заедно с Лили Иванова на сцената ще излязат музикантите от Li Orchestra - Ангел Дюлгеров - китари и цигулка, Огнян Енев - пиано, Орлин Цветанов - цигулка, Веселин Веселинов-Еко - контрабас и бас китара, Росен Ватев - ударни и перкусии, и LaTiDa - беквокали. Новото попълнение сред музикантите е китаристът Иван Йорданов-Чери, съобщиха за БТА от екипа на Лили Иванова.
Велико Търново, сцената, публиката, приятелите, са място, в което примата на българската поп музика се е чувствала като у дома си, посочиха от организационния й екип. Доказателство е, че старата столица винаги е задължителна спирка по време на нейните турнета. На 9 ноември миналата година, Лили Иванова подари незабравима емоция на великотърновската публика. Повече от час и половина продължи концертът на примата пред нейните почитатели въпреки неблагоприятните температури.
Връзката на Лили Иванова с Велико Търново датира от времето, когато емблемата на българската музика участва в класациите „Мелодия на годината“ на търновската сцена. През 1977 година тя печели класацията на публиката с песента „Най-хубавия лъч“ в дует с Асен Гаргов (музиката е на Янко Миладинов, текстът - на Никола Чолаков) на базата на 18 846 зрителски писма, изпратени към Българската телевизия.
В архивите на регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ се пазят издания, в които са описани гостуванията на голямата звезда във Велико Търново и нейните срещи с почитателите, както в старата столица, така и в съседните общини. Примата на българската поп музика не отказва срещи и интервюта през годините. Тя е участник в множество благотворителни инициативи за нуждаещи се от помощ деца, както и откривател на млади таланти.