Черно море записа победа в третата си контрола от лятната подготовка, съобщават от клуба. "Моряците" надиграха с 2:0 новака в елита Хебър на един от тренировъчните терени на спортната база край Банско, като приятелският мач бе проведен във формат от три части по 30 минути.
Варненци спечелиха с автогол в 26-ата минута и попадение на Алекс Фернандес в 57-та.
В 20-ата минута Хебър създаде първата сериозност в мача. Тодор Чаворски получи пас пред наказателното поле на "моряците", напредна и стреля, но Иван Дюлгеров се бе позиционирал добре и спаси. В 23-ата минута Илиан Илиев направи две принудителни промени. На местата на Цветомир Панов и Матеуш Клементе в игра се появиха Виктор Попов и Закария Беншаа. В 26-ата минута Черно море поведе в резултата. Атаир Мимито проби отдясно и центрира остро по земя в наказателното поле към Матиас Курьор, а бранител на Хебър в опита си да изчисти топката я заби в собствената си врата.
В 57-ата минута Лъчезар Йорданов изведе с прецизен пас Алекс Фернандес, който сам срещу вратаря реализира за 2:0.
В 70-ата минута Лъчезар Йорданов пресече пас в половината на Хебър, пусна вляво към Николай Златев, който стреля по диагонала, но вратарят на тима от Пазарджик улови. В 80-ата минута Калин Георгиев напусна принудително и Черно море доигра двубоя с човек по-малко.
В последните минути на срещата Хебър създадоха няколко опасности пред вратата на "моряците", но Георги Георгиев се справи с тях.