Кристиян Генов загуби мача за бронза в категория до 60 килограма на Европейското първенство по джудо за кадети в Пореч (Хърватия).
Генов завърши на петото място, след като претърпя поражение в спора за отличието от украинеца Назар Висков и не успя да повтори постижението си от континенталния шампионат през миналата година, когато завърши трети. 
Младият български талант започна с чисти победи с "ипон" над арменеца Хачатур Багдасарян и над словака Матей Клобучник, но на четвъртфиналите загуби с „ипон“ от французина Келвен Ре.
В репешажите Генов последователно се справи  с турчина Йомер Тургутлу с „вадзари“ и с Лукас Трап (Люксембург) с „ипон", за да стигне до двубоя с Висков за място на почетната стълбичка, в който обаче отстъпи с "вадзари".
При кадетките и двете български представителки загубиха рано с „ипон“. Моника Шопова при 44-килограмовите падна на старта от хърватката Дора Летония, а в първата си среща в категория до 48 килограма Илияна Маринова беше елиминирана от София Мацола (Италия).