През последните дни в Косово се отчита увеличение на положителните случаи на ковид и министърът на здравеопазването Рифат Латифи изрази загриженост от развитието на ситуацията, като каза, че имунизацията с четвъртата доза ваксина срещу ковид ще започне скоро в Косово, предаде специално за БТА агенция КосоваПрес. 
Латифи каза, че Комисията за координация и оценка на епидемиологичната ситуация ще се събере скоро, за да обсъди необходимите мерки, които трябва да бъдат предприети.
„Притеснен съм, че това не се случва само в Косово, но и по целия свят. Добре, че случаите не са тежки, от известно време нямаме смъртни случаи, но все пак се притеснявам. Комисията за съответни мерки ще се събере съвсем скоро. Ние мислим да предприемем мерки в съответствие с всички страни от Европа и целия свят", подчерта Латифи.
Призовавайки гражданите да се ваксинират, министърът на здравеопазването каза, че скоро ще започне поставянето на четвъртата доза в Косово.
„Ще решим въз основа на опита на специалистите и това, което ни съветват нашите учени. Бях предложил да публикувате отново нашия общ призив към всички, които не са се ваксинирали, да бъдат ваксинирани, тези, които са получили две ваксини, да получат третата ваксина, но много скоро ще започнем с четвъртата ваксина...”, каза Латифи.
Министърът Рифат Латифи добави, че здравното министерство работи по 17 закона и нормативни акта.
Само за последното денонощие са регистрирани 29 нови случая на ковид, като няма регистрирани смъртни случаи.
В момента в Косово има над 160 активни случая на COVID-19.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)