Пет хиляди кутии (100 000 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил в района на "Дунав мост 2" при Видин-Калафат. Това съобщават от Агенцията „Митници“.
Около 2:15 часа вчера митнически инспектори спират за проверка в района на ГКПП "Дунав мост - Видин-Калафат" товарен автомобил, който по документи превозва козметика, празни палети и строителни материали за Великобритания.Пред митническите власти водачът на превозното средство заявява, че не пренася акцизни стоки над позволеното количество за лично потребление. При извършена физическа проверка митническите служители установяват, че в две от палетите със сгъваеми пластмасови касетки има 5000 кутии цигари от различни марки с валиден български акцизен бандерол, уточняват от Агенцията.
За акцизните стоки водачът на микробуса не е представил опростен придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове, съставен му е акт за административно нарушение. Цигарите са иззети, уточняват в съобщението от Агенцията „Митници“.