Ученичка от Ямбол се класира на второ място сред над 100 младежи от страната на 51-вия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО, организиран от „Български пощи“. Темата тази година беше „Напиши писмо до влиятелен човек, за да му обясниш защо и как следва да се предприемат действия за борба с климатичните промени“.
Петнайсетгодишната Магдалена Кръстева от Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в града е написала писмо до министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. „Просто му обясних, че трябва всички да се включим в опазването на природата и са важни малките стъпки“, посочи ученичката по време на награждаването днес.
Наградата ѝ беше връчена от регионалния директор на „Български пощи“ за Югоизточна България – Лили Драгоева. По думите ѝ гледната точка на младите хора е много важна. „Целият свят наоколо е в социалните мрежи. Да намериш време да напишеш писмо, в което да изразиш своята гледна точка, това трябва да се приветства“, каза пред репортер на БТА Драгоева.
В конкурса участваха ученици от девет до 15-годишна възраст. Първата награда спечели ученик от Ловеч, а третата – от Банско. Писмото, класирало се първо място, ще бъде преведено и изпратено до Всемирния пощенски съюз за участие в международния епистоларен конкурс, уточниха от националния пощенски доставчик.