В Стара Загора отличиха победителите в първия ученически конкурс за стихотворение и фотография на тема „Усмихни се и мечтай“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). В надпреварата с фотоси и стихотворения са се включили 22 деца на възраст от 8 до 18 години, които са създали 36 произведения. Всички те получиха специални грамоти и награди.
Пред присъстващите авторски произведения прочетоха Александра Русинова, Ивайла Серафимова, Дева-Константина Иванова, Силвия Ченгизова, Снежана Георгиева, Таня Огнянова и Теодор Костадинов. 
„Стара Загора е първият град, който предложи този начин за обогатяване на летните месеци. Поздравявам всички, които успяват години наред да организират тези многобройни прояви. Голямо браво на всички деца, които, освен че могат да се забавляват и научават нови неща, показват, че умеят и да творят“, каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова, която е и председател на МКБППМН. Тя пожела на всички старозагорски деца слънчево и безопасно лято. 
Целта на конкурса беше да насърчи творческите способности на децата и  провокира детското мислене за щастливо бъдеще и да се отхвърли езикът на омраза и насилие в общуването, каза още секретарят на МКБППМН Донка Вътева. Тя припомни, че Община Стара Загора вече започна програма „Лято 2022“, в която се предлагат безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция за най-младите жители на областния град.