Двадесет и един празни стола поставиха пред сградата на правителството на Република Северна Македония от Съюза на синдикатите на Македония (ССМ) във втория ден от общата стачка в публичния сектор. „Работниците дойдоха да получат обещаното”, каза председателят на Синдиката Дарко Димовски по повод исканията за увеличение на заплатите в сектора с 2806 денара. 
Димовски призова правителството да реши проблема чрез изменение на допълнителния бюджет или чрез колективния договор. 
„Обещаха ни увеличение на заплатите за всички с актуализацията на бюджета, нямаме друг начин да устоим на инфлацията. Затова призовавам цялото правителство начело с министър-председателя да реши проблема възможно най-бързо”, каза Димовски.
Той заяви, че стачката е в цялата страна - в рамките на един час служителите в обществения сектор прекъсват работния процес, като за спешни нужди работят само 10 процента от служителите. Утре протестът ще бъде пред Министерството на финансите, а вчера пред сградата на парламента на Република Северна Македония синдикалистите поставиха 120 празни стола места, колкото са депутатите, за да им напомнят да приемат поправката, която изисква в допълнителния бюджет да бъдат заделени средства за увеличение на заплатите.