В Плевен 33-годишен мъж получи условна присъда за разпространение на наркотици. Обвинителният акт е изготвен от Окръжна прокуратура – Плевен, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
По делото е установено, че на 14 февруари тази година в Плевен осъденият, с инициали Т.Ш., без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, е продал 6,605 грама метамфетамин на стойност 162,63 лева. На 4 и 30 март отново в Плевен той е държал с цел разпространение 1034,138 грама марихуана, 30,575 грама амфетамин и 4,075 грама метамфетамин, на обща стойност 7223,94 лева.
Извършителят е неосъждан към датата на деянието като по досъдебното производството е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража". 
За извършеното престъпление, Т.Ш. е осъден на една година и осем месеца лишаване от свобода, изпълнението на което наказание е отложено с изпитателен срок от четири години.
Делото е приключило след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда, уточняват от прокуратурата.