Областният управител на Шумен д-р Владимир Йолов връчи в четвъртък на старши треньора на националния отбор на България по вдигане на тежести Иван Иванов поздравителен адрес и плакет по повод успехите на водените от него състезатели на европейското първенство за мъже и жени в Тирана, Албания. 
Към родения в Шумен щангист и треньор Йолов се обърна с думите, че всеки достоен човек, прославил Шумен и областта, трябва да бъде уважаван и да получава нужното признание. Това е най-малкото, което областна управа може да направи, да ви поднеса поздравителен адрес, каза Йолов.
"Приемете сърдечните ми поздравления по случай постигнатите забележителни резултати от вашите състезатели на наскоро завършилото европейско първенство по вдигане на тежести. Първо място на България в отборното класиране е поредният грандиозен успех в резултат на дългогодишни усилия, всеотдаен труд и висок професионализъм. С висок дух вие преодолявате предизвикателствата и работите за издигане на престижа на българския спорт. Бъдете горд с постиженията си и с дух, упоритост и амбиция реализирайте още по-високи резултати“, се казва в поздравителния адрес, прочетен от Йолов.  
"Това, което направихме преди месец на европейското първенство в Албания, се беше случвало за последен път преди 30 години, пак с мое участие. През 1992 година на европейското първенство в Унгария пак имахме петима европейски шампиони“, отбеляза на церемонията Иванов. Той каза, че след като приключат ангажиментите му с националния отбор има планове да се върне в родния си град Шумен, където да продължи с треньорската професия.