Актрисата Марли Матлин и режисьорът Джейсън Райтман се присъединиха към Управителния съвет на американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", предаде Асошиейтед прес. 
От организацията съобщиха, че сред 12-те холивудски професионалисти, които са избрани за първи път в борда на директорите, са също продуцентът Джейсън Блум, операторът Дион Бийби, кастинг режисьорът Ричард Хикс, изпълнителният директор по маркетинг и връзки с обществеността Меган Колиган.
Всеки от 17-те филиала на киноакадемията е представен от трима директори, които помагат при определянето и насочването на стратегията за организацията и управлението на финансовото й състояние. Сред настоящите управители са Упи Голдбърг, Ава Дюверней и Рита Уилсън. С този избор мнозинството в Управителния съвет са жени, а 28 процента от членовете му принадлежат към недостатъчно представена расова или етническа група.
Академията за кинематографично изкуство и наука и борда на директорите попаднаха във фокуса на вниманието, след като на тазгодишната церемония за наградите "Оскар" актьорът Уил Смит удари комика Крис Рок. Няколко дни по-късно Управителният съвет забрани на Смит да присъства на "Оскар"-ите или други събития на киноакадемията за срок от 10 години, припомня агенцията.