Домът за култура и младежки дейности в Кърджали отбелязва с концерт на открито края на творчески сезон 2021/2022, каза за БТА директорът на културната институция Марияна Ликова.
Тя уточни, че в заключителната проява ще участват всички школи и формации от Дома на културата. Сред тях са: най-изявените даровити деца от детската музикална школа, оперетния театър, битовия оркестър с представителния танцов състав, любителския клуб „Първи на хорото“, детски танцов състав „Орфейче“, певици и гайдари. 
„Това е един малък празник за града, защото се превръща в емоционален музикален букет, преминавайки през оперета, класическа музика, фолклор“, каза още Марияна Ликова. Тя припомни, че концерта на открито се провежда за трета поредна година, а е на открито, заради поставеното начало в условията на ковид ограничителни мерки. 
Заключителният концерт е откупен и ще бъде подарък за кърджалийци, като са предвидени 200 седящи места. Началото ще бъде дадено в 20,00 часа на 29 юни на площада пред Дома на културата в Кърджали.