Вандали посегнаха на цветята и декоративната растителност в парковете и градините във Видин, съобщават от кметството. През последните дни са зачестили кражбите на цветя и на различна декоративна растителност и нарушаване на целостта на красивите цветни фигури на площад „Бдинци“, цветните кръгове в Крайдунавския парк, които бяха оформени с много труд и старание от служители и работници на общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. 
Община Видин полага усилия да предотврати всички посегателствата върху общинско имущество, в териториите за обществено ползване. След вандалските прояви и разрушени пътни знаци, поставени само преди месец, сериозно зачестяват кражбите на цветя и растителност в зелените пространства на Видин, допълват от кметството.
Усилията, които общинското ръководство полага градът да е чист, а парковете и зелените площи - добре поддържани, са видими от всички и се оценяват. За съжаление, общинско имущество като пейки, кошчета за отпадъци, съоръжения на детските площадки и др. често се превръщат в предмет на посегателство от недобросъвестни лица. Общината винаги реагира на сигнали за такива случаи и отстранява повредите. А това струва допълнителни ресурси и средства и е в ущърб на всички данъкоплатци, отблелязват от администрацията й.
Опазването на градската среда трябва да бъде обща цел, апелират оттам.