Отбелязват се 20 години от основаването на първото частно специализирано висше училище в областта на икономиката - Висшето училище по застраховане и финанси. Това каза председателят на Сметната палата на България Цветан Цветков на откриването на научно-приложна конференция на тема "Икономика на страха", организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab. Конференцията е посветена на 20-ата годишнина на висшето училище, която се отбелязва през 2022 г. БТА е медиен партньор на конференцията. По думите му за "тази младежка възраст" ВУЗФ се превърна в най-любимият частен бизнес университет в страната се утвърди като генератор на млади и дръзки хора, притежаващи не само блестящи професионални знания, но и творчески и иноваторски идеи. 
През изминалите две десетилетия ВУЗФ е демонстрирало смелост, включително като предложи модерно образование по специалности и програми, въведени за първи път. Университетът разкри нови хоризонти и е отговорил на актуални потребности както в областта на корпоративния, така и на публичния сектор. По този начин ВУЗФ завършва пирамидата на модерното българско образование в завършен вид. Затова ВУЗФ стои високо в рейтинговата система на България, изтъкна Цветков.
Технологичният и икономически напредък са свързани със съзнателна човешка дейност, градивност и инициативност, а те са несъвместими със страха, добави председателят на Сметната палата. Според него именно в периоди на кризи се откроява истинската смелост. "Но не безрасъдната смелост, а смелостта да бъде използвана трудната ситуация в услуга", изтъкна Цветан Цветков.