Решението за Република Северна Македония (РСМ) трябва да бъде взето информирано, да има широк дебат, да бъде запознато обществото. Това смята депутатът от „Продължаваме Промяната“ (ПП) Искрен Митев по повод на предложението на френското председателство на Съвета на ЕС за РСМ. Пред журналисти в кулоарите на парламента той посочи, че именно за това от ПП смятат, че темата трябва да се обсъди в Народното събрание.
Ние мислим, че това предложение е добро и бихме го подкрепили, каза Митев. Въпросът е дали обществеността е информирана защо това предложение е добро, поясни той. Митев подчерта: „Българският национален интерес трябва да стои над всичко останало“.
По повод на разногласията за дневния ред на парламента, депутатът от ПП посочи, че „новото мнозинство“ има право да промени програмата, която предлага временно изпълняващият длъжността председател на НС. „Тяхното оправдание е, че те не влизат (в зала, бел. авт.), защото дневният ред не е този, който е важен за обществото“, посочи Митев. И определи поведението на опозицията като лицемерие.
По-рано днес заради липса на кворум се провали редовното заседание на НС. Вчера с гласовете на 123 депутати бе гласуван вотът на недоверие към кабинета „Петков“. 
"Когато едно правителство не могат да го накарат да почне да прави задкулисни игри, те правят вот на недоверие", каза  Митев. По думите му ситуацията е трудна, но преговори със задкулисието няма да правят.