Изтича последният период за подаване на документи на кандидати за студенти в Медицинския университет (МУ) в Плевен за магистърските специалности. За зрелостниците, които ще кандидатстват „Медицина“ и „Фармация“, крайният срок за подаване на документи е 29 юни 2022 г., съобщиха от висшето училище.
Последна дата за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия е 5 юли. Подаването на кандидатстудентски документи се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на МУ-Плевен. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала на кандидатите.
Както БТА съобщи, миналата година бе рекордна за брой на кандидат-студенти – 874 зрелостници за специалности "Медицина" и "Фармация", както и 712  чужденци от 80 държави, като от тях са приети в англоезичен курс на обучение по медицина са 368 студенти от 29 държави.
МУ в Плевен ще въведе обучение по две нови специалности – "Телемедицина" и "Авиационен парамедик" по хибридни програми с Висше училище за телекомуникации и пощи (ВУТП) и Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" – Долна Митрополия. Стратегическа цел на ръководството на университета в Плевен е разкриване на Факултет по ветеринарна медицина, посочват от висшето училище.
На сайта на МУ - Плевен в раздел „ПРИЕМ 2022" кандидат-студентите могат да намерят повече информация за графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начините на балообразуване.