Хаосът в железопътния транспорт на Великобритания продължава на фона на втория ден от най-мащабната стачка в сектора от десетилетия, предаде ДПА.
Хиляди служители на британската железопътна компания "Нетуърк рейл“ (Network Rail) и на още 13 компании, които членуват в синдиката Ар Ем Ти (RMT), протестират и днес с искане за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.
Тази сутрин в Обединеното кралство се движат едва една пета от влаковете. Те обслужват само главните железопътни линии. Около половината железопътна мрежа в страната е блокирана.
Протестни действия в железопътния транспорт на Великобритания са планирани и за събота, 25 юни. Стачката съвпада с редица големи събития в страната, включително музикалния фестивал в Гластънбъри. 
Междувременно беше съобщено, че стотици шофьори на автобуси във Великобритания също ще стачкуват с искане за по-добро заплащане.
Шофьори към автобусната компания "СтейджКоуч" (StageCoach), които членуват в британския профсъюз "Юнайт" (Unite), ще спрат работа на 30 юни и на 2 юли.