Апелативният съд в София не даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Причината е отсъствие на защитниците на подсъдимия Кристиан Николов. Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат - Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за първата инстанция. Следвща дата по делото е 13 юли.
През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати разноските по делото и разследването. Според магистратите, Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първоначалното задържане на младежа.
Прокуратурата поиска 15 години затвор за младежа, като изтъкна възрастта му, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.
От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той, от своя страна, иска да бъде оправдан или алтернативно - да бъде намалено наказанието му.
Катастрофата, след която почина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 г. - Великден. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти заявиха, че Николов е карал с превишена скорост.