Британският министър на външните работи Лиз Тръс и министърът на отбраната Бен Уолъс пристигат днес на посещение в Турция, където ще проведат отделни разговори в Анкара със своите колеги - министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу и министъра на отбраната Хулуси Акар, съобщава в. "Хюриет дейли нюз".
"На срещите ще бъдат обсъдени двустранните отношения, както и актуални регионални и международни въпроси", се казва в изявление на турското външно министерство по повод посещението на Тръс в Анкара.
Според източниците посещенията на двамата министри са планирани поотделно, като и двете ще бъдат посветени на продължаващата руска инвазия в Украйна, усилията за намиране на решение за хранителен коридор в Черно море, както и на дневния ред на срещата на върха на лидерите на НАТО на 28 и 30 юни в Мадрид.
По-рано тази седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, по време на който бяха обсъдени отношенията между Турция и Великобритания и на първо място сътрудничеството в отбранителната промишленост, както и регионални теми, включително войната между Русия и Украйна