Дует „Ритон“ подариха много настроение и положителни емоции на публиката на концерта си в Ямбол тази вечер. Катя и Здравко завладяха зрителите от сцената на препълнения централен площад в града с изпълненията си на едни от любимите на поколения българи хитове – „Елате ни на гости“, „Джалма“, „Някога, но не сега“, „Как си, амиго?“, както и някои свои нови песни.
Жители и гости на града споделиха пред репортер на БТА, че са очаквали с нетърпение срещата със звездите на българската поп музика, тъй като планираният за 11 юни концерт на открито бе отложен заради проливните дъждове.
„Те винаги са били висока класа, и като сценично поведение, и като вокално изпълнение. Спомням си, дори, че като ученици, изрязвахме техни снимки от списанията и си правехме самоделни значки, с които се кичехме“, каза Петинка Димитрова от публиката. Тя допълни, че е изключително щастлива да види и чуе любимците си на живо.
„Най-тъжното е, че в родния радио и телевизионен ефир няма достатъчно качествена българска музика, каквато е тази. За съжаление, ние си носим тази черта да сме чуждопоклонници, даже и в изкуството. Заливат ни с разни с пошли и безсмислени текстове на певци еднодневки, които децата попиват като гъби“, коментира Теодор Иванов и посочи, че е баща на две деца. 
Концертът в Ямбол бе част от националното турне, с което дует "Ритон" отбелязват 45 години на сцена, и едно от събитията в едномесечната културна програма за Деня на Ямбол – църковният празник Свети Дух, който тази година бе честван на 13 юни.