Носителките на титли от Големия шлем Симона Халеп, Бианка Андрееску и Анжелик Кербер се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд 239 477 долара.
Бившата номер 1 в света Халеп, която е четвърта поставена, спечели лесно срещу Тамара Зиданшек (Словения) с 6:0, 6:3.
Следващата съперничка на румънката е шестата в схемата Аманда Анисимова (САЩ), която елиминира сънародничката си Ан Ли с 6:0, 6:2.
Защитаващата титлата си и номер 3 в схемата Анжелик Кербер надделя над Лучиа Бронзети (Италия) с 6:2, 6:3.
В следващия кръг германката, която спечели "Уимбълдън" през 2018 година, ще играе в спор за място на полуфиналите срещу деветата поставена Ализе Корне (Франция), която победи германката Татяна Мария със 7:6(4), 6:4.
Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Бианка Андреску (Канада) надделя над Кейти Суон (Великобритания) с 6:4, 6:4 и в следващия си мач излиза срещу водачката в схемата Даря Касаткина от Русия.
Бившата финалистка на "Уимбълдън" Забине Лисицки (Германия) продължава да навлиза във форма след контузията. Тя спечели срещу Греет Минен (Белгия) с 6:3, 2:6, 6:2.
32-годишната германка се завърна на корта през миналата седмица. В следващия кръг тя ще играе с Каролин Гарсия от Франция.