Братът на актьора Димитър Рачков - Петър, може да влезе в затвора за 5 години, след като беше заловен с фалшиви долари.

Въпреки че бе пуснат на свобода, 35-годишният мъж тепърва ще си има вземане-даване с правосъдието. Известният му батко е поел за последен път опеката над своята плът и кръв, но е поставил условие. Тв звездата ще плати всички разноски за адвокати и логистика, при положение че след края на делото Петър веднага се изнесе в чужбина и повече не вясва пред очите му. Провинилият се член на фамилията Рачкови се е съгласил на условията и е обявил, че ако отърве затвора, ще се изсели завинаги в Испания, разказват близки на семейството.

"Каквото е необходимо, съм направил за брат си. Той е пълнолетен гражданин и ако се докаже, че е извършил някакво нарушение, ще си понесе своята отговорност", предаде пред "168 часа" думите на популярния водещ пиарката Ани Халваджиян.

Скандалите между двамата братя са от години. Докато единият върви нагоре в кариерата си и става все по-популярен, другият постоянно се забърква в неприятности и е чест гост на полицията. Историята им удивително прилича на тази на героите в популярния филм "Богат-беден". Там по-големият Рудолф, става милионер, а по-малкият - Том, е вечният неудачник. Същото се случва не само във фамилия Рачкови, но и в няколко други известни български семейства, в които единият брат върви нагоре, а другият се спуска по нанадолнището.

За Петър Рачков батко му очевидно не е еталон за подражание Още преди 15 години той тръгва с подозрителни компании. Според негови приятели от онези времена той се сдружава с дилъри на Митьо Очите, които му предлагат да го вкарат в играта. Рачков-младши не се съгласява да продава наркотици, но се заема с бизнес с пласиране на крадени коли. Негова работа е да търси купувачи за возилата, за което получава и солиден процент. В един момент обаче стъпва накриво, навлизайки в територията на прочутата поморийска автомафия.

Принуден е да се крие в продължение на три месеца в село, което се намира край град Котел в Стара планина.