Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка.
Д-р Ива Станкова е категорична, че не би се оттеглила от поста при никакви обстоятелства, тъй като няма вина за недоволството на родителите.
Фондът за лечение на деца работи непрекъснато и с голяма отговорност. Категорично заявявам, че няма забавяне на решенията, каза д-р Станкова на извънреден брифинг по повод недоволството на родителите на болни деца.
Според д-р Станкова отрицателното отношение към поверената й институция е провокирано от политически привкус и лични отношения. Тя е категорична, че думата „забавяне" трябва да бъде забравена, тъй като такова в работата на фонда нямало.
10-годишната Еми, която по думите на баща си чака от края на миналата година решение за лечение в чужбина, е била лекувана в Германия, потвърди и директорът на фонда. Проблемът е, че Немското дружество по офталмология изпратило становище, според което медицинските практики, използвани от лекуващия момиченцето, били експериментални и ефектът от тях бил спорен. Затова се наложило досиетата на всички българчета, изпратени при въпросния специалист, да бъдат преразгледани.
4-годишният Кирчо, чиято майка също сигнализира за забавяне на работата на фонда, пък бил изпратен в столичната болница „Св. Иван Рилски". От ръководството на фонда са категорични, че проблемът при него се състои в недоверието на родителите му във възможностите на българските лекари.