Шефът на НСО ген. Тодор Коджейков е подал оставка. Коджейков бе издигнат от обикновен гард до шеф на НСО по времето на Бойко Борисов, на когото той се води силно приближен. Причините за оставката му са лични. Информацията е потвърдена официално.
В края на април 2013 г. служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Тодор Коджейков като заместник-началник на НСО и да го назначи за началник на службата. Ген. Коджейков и полк. Иванов изпълняваха временно двете длъжности от май 2012 г. след подадения рапорт от генерал-лейтенант Димитър Димитров за освобождаване от поста началник на НСО.

Тодор Коджейков работи в Националната служба за охрана от 1997 г. НСО е подчинена на държавния глава. Освен зам.-началник на НСО, преди да оглави службата Коджейков ръководеше охраната на бившия премиер Бойко Борисов.

„Имам информация, че мотивите са изцяло лични. Ще отнеме малко време, има процедура", каза президентът Росен Плевнелиев за оставката на Коджейков пред журналисти.
"Аз съм оптимист, че добрата работа в НСО ще бъде запазена", посочи Плевнелиев в отговор на въпрос за оставката. Президентът даде изявление след среща с представители на ръководството на политическа партия ГЕРБ в рамките на месеца на политическите консултации.