Художникът Деян Иванов-Маргуш от Република Северна Македония ще представи изложбата си „Космически пейзажи 2“ в София. Откриването ще се състои днес (15 юни) в музей „Борис Христов“, съобщават организаторите.
Произведенията на автора, които са създадени преди пандемията - през 2019 и 2020 г. - бяха представени и в Пловдив. „Неговите абстрактни, импулсивни и богати колористични творби, изрисувани с използването на акрилни бои и с комбиниране на допълнителни материали за засилване на колористичната вибрация, сега ще могат да бъдат видени и от публиката в столицата“, казват организаторите.
Изложбата ще бъде отворена за посетителите до 30 юни.
Деян Иванов – Маргуш е роден в Скопие през 1979 г. Завършил е Факултета за изящни изкуства в града през 2005 г. при проф. Йован Шумковски и проф. Рубенс Корубин. Реализирал е самостоятелни изложби в Република Северна Македония, Сърбия, Германия и България. Участвал е и в групови изложби в Хърватия, Чехия, Франция и САЩ. Член е на Дружеството на художниците в родината си от 2005 г., а по-късно става негов секретар.