Зад мен другите мяукаха, лигавеха се, а тя удари мен. Пита ме какво съм написал и аз й показах, а тя ме удари. Това обясни пред bTV Огнян от село Динево, на когото учителката Виолета Николова счупи ръката, след като го удари с дръжката на метла. Оказва се, че по-късно дръжката е изгорена.
„Без причина ме удари. Половината в класа са шумни, а половината не са. Учителката е влизала с по-тънки пръчки в час. Използвала е и друг път пръчка. С нея дава команди, когато децата не слушат. Била ме е и преди, но е било с причина. Била ме е, но с по-тънка пръчка”, обясни пострадалият ученик Огнян.

Попитан дали и други учители влизат в клас с пръчка, детето каза, че са влизали. „И други учители така ни плашат. Чукват по чина и на бюрото”, обясни още Огнян.

Директорът на училището в село Динево се оправда, че до момента не е имал оплаквания, но след инцидента е освободил учителката Виолета Николова.

Янко Михайлов, баща на пострадалия Огнян, пък добави, че му е болно това, че жената не се е извинила. „Каза, че е станало така и съжалява, но нищо повече. След това им казах, че отивам при лекар. Докторът ми каза, че няма нищо. Оказа се по-късно, че жена му работи в инспектората по образование. След това други двама медици казаха, че ръката е счупена и трябва да се гипсира веднага. Това не ми хареса. Дано не го е направил нарочно”, обясни още бащата.