Съдебното решение по делото Талир 2, според което трябва да бъде конфискувана сградата, в която се помещава централата на ВМРО-ДПМНЕ, предизвика взаимни обвинения между двете най-големи политически партии. От СДСМ излязоха с позиция, че ВМРО-ДПМНЕ трябва да върне откраднатите пари на гражданите. „Не само Белият дворец (централата на опозиционната партия), и други престъпно придобити имоти на ВМРО-ДПМНЕ бяха запорирани в около 30 града в страната.  Докато гражданите живееха тежко, ВМРО-ДПМНЕ оборудва централата си с плочки от 100 000 евро, паркет от 76 000 евро, ваза от 180 000 евро. След влизане на присъдата в сила се открива възможност заграбеното имущество да бъде продадено, а парите трябва да бъдат върнати на тези, от които са взети, а това са всички граждани”, гласи съобщението на управляващата партия. 
От ВМРО-ДПМНЕ отговориха отново със съобщение, в което казват, че не имуществото на ВМРО-ДПМНЕ е присвоено незаконно, а това на СДСМ.
„СДСМ е единствената партия в света, която се помещава в сграда, която беше собственост на Министерството на образованието и ако не беше узурпирана от партията, можеше да бъде добро общежитие за студенти в Медицинския факултет”, пишат от опозиционната партия, като отбелязват, че присъдата е с цел да бъде разфокусирано вниманието от национална катастрофа, покачването на цените. И отново призовават гражданите на обявения преди време протест на 18 юни с цел предизвикване на предсрочни избори.