Общинският съветник от ГЕРБ и състезател от рали "Дакар" Орлин Алексиев очаква повторен обиск в автокъщата си, при който да му бъдат подхвърлени доказателства, съобщ.

Името на Алексиев беше свързано с международната полицейска акция, при която във Франция бяха заловени близо тон и половина кокаин. Според разследващите наркотикът е бил открит в кораб, превозвал техника от рали "Дакар".

По думите на Алексиев вече са минали шест дни от акцията и нито някой нещо го е питал, нито го е обвинявал.
Той посочи, че не може просто да се тиражират някакви неща в медиите и да се съсипва един човешки живот. Според него от написаното прозира сценарий.

Орлин Алексиев смята, че в случая става въпрос за политическа игра, но някой се възползва от момента. По думите му целият замисъл обаче не е политически, а икономически.

"Някои хора не могат да разберат, че не може просто така да се открадне една банка. Общинска банка е на общината", каза Алексиев. Той добави, че ако бъде задържан до 2 месеца, банката ще бъде открадната, но не уточни от кой.

Орлин Алексиев заяви, че ще съди Атанас Мерджанов от парламентарната комисия по национална сигурност за клевета. Той добави, че или Мерджанов лъже, че той е пренасял кокаин, или е изнесъл в публичното пространство класифицирана информация, за което трябва да се самосезира прокуратурата.

Орлин Алексиев посочи, че тази вечер ще прецени към кои медии да заведе дела. По думите му само от заглавието на един вестник е видял повод за три отделни дела за клевета. Алексиев заяви, че в случая моралната загуба за него е огромна и с кариерата му е свършено. Той допълни, че парите от спечелените дела ще дари за детски градини.