Зала за виртуално обучение предстои да отвори врати от следващата учебна година в Регионалния център за дистанционно обучение на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в Хасково. Това стана ясно в днешния Ден на отворените врати на филиала на висшето училище.
Студентите ще могат да се обучават и трупат опит във виртуална среда, да участват в бизнес - срещи и реални бизнес - събития, каза директорът на центъра проф. Надя Миронова. Тя припомни, че дистанционната форма на обучение е въведена в образователната институция далеч преди пандемията - още през 2008 година. Тя се е оказала и много удачна за работещи студенти. Във филиала на ВУЗ-а има възможност и за хибридно обучение, който включва и присъствени лекции с преподавателите.
Презентирани бяха и специалностите, които УНСС-Хасково предлага за образователна степен "бакалавър" - "Мениджмънт и администрация", "Икономика" и "Счетоводство и контрол". Екипът на центъра остана на разположение за консултации на потенциални бъдещи студенти и техни родители до 17:30 часа.