Холивудската звезда с балканска кръв Мила Йовович пристигна днес в София за снимките на филма "Сървайвър". Тя е придружена от съпруга и дъщеря си. Йовович ще остане в България около две седмици. Част от снимките вече са се осъществили в Лондон, но най-силните сцени ще бъдат заснети в столичния кв. Кремиковци, където за целта се изграждат специални съоръжения. Екипът ще използва и лондонския декор в киноцентър "Бояна".
Във филма зеленооката красавица се превъплъщава в държавен служител, назначен в американското посолство в Лондон. Основната й задача е да предотвратява влизането на потенциални терористи на територията на САЩ. Работата й се оказва особено затруднена, тъй като попада в центъра на план за собственото й убийство, става жертва на шантаж и дори е обвинена в престъпление. Основният й враг е героят на Пиърс Броснан. В лентата участват още Ема Томпсън и Милън Макдермот.

Това не е първото посещение на Мила Йовович в България. Миналото лято тя гостува у нас за снимките на екшъна "Непобедимите 3", а през 2008 г. снима "Четвъртият вид".