Четвъртото издание на Младежки джаз фест ще бъде открито утре в София. Форумът ще продължи до 28 май, съобщават организаторите. Във фокуса на фестивала са младите творци – изпълнители, композитори, аранжори, които работят в сферата на джаза и импровизацията.
По време на форума ще се състои и конкурс за изпълнители - вокалисти, инструменталисти и състави. Музикалната надпревара е насрочена за 28 май от 10:30 до 20:00 ч. в залата на Централен дом на архитекта. Участници ще бъдат ученици и студенти от музикалните училища и академии в София, Пловдив, Стара Загора и др., възпитаници на музикални школи от България, както и гости от чужбина, завършили престижни музикални колежи във Великобритания, Шотландия и Нидерландия. Журито ще бъде съставено от Даниела Станкова, Борислав Петров и Арнау Гарофе Фарас.
Две образователни ателиета ще допълнят програмата на фестивала. Това са „Батукада” и „Звук и движение” с Андрей Велков, Ива Кавданска и Йордан Владев, в които участниците ще имат възможност да научат повече за бразилските ударни инструменти и интерактивната импровизация с музика и танц.
Събитието ще завърши с тържествен гала концерт и награждаване на победителите. Организатор и домакин на Младежки джаз фест София е музикален център Art libitum