Три училища в България, разпознати от технологичната компания Гугъл, ще бъдат представени по време на конференция в София. Това съобщава Център за творческо обучение, единствен партньор на Гугъл Клауд (Google Cloud) със специализация „Образование”.
Историите на успеха на тези училища ще бъдат разказани на 25 май от 11:00 ч. в зала „Сердика“ на „София хотел Балкан“. На събитието ще присъстват Уилям Флоранс (директор на Гугъл Уъркспейс (Google Workspace) за образованието в Централна и Източна Европа; ръководител на програмата за връзки с правителствата в Европа, Близкия Изток и Африка), Павел Червони (ръководител „Образование” в Централна и Източна Европа), Диян Стаматов (председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България) и Асен Александров (председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България).
„Съвместната работа с директори и учители поставят България на световната карта на образованието с впечатляващи резултати - в България има 16 Гугъл референтни училища, единствени в цяла Централна и Източна Европа, а по брой на Гугъл сертифицирани учители се нарежда на четвърто място в Европа“, допълват от Центъра за творческо обучение. /ГН