Един от най-успешните словашки футболисти Марек Хамшик официално сложи край на кариерата си в националния отбор на страната. 34-годишният футболист, който стана шампион на Турция с Трабзонспор, обяви решението си в социалните мрежи.
"Здравейте! Не беше лесно, мислих дълго време. Но след петнадесет години реших да приключа една значителна и прекрасна част от футболната си кариера. Завърших участието си в националния отбор. Беше дълго и красиво пътуване, с което много се гордея, написа Хамшик.
"Щастлив съм, че бях част от всички най-големи словашки успехи. Успях да играя със Словакия на Световното през 2010-а година в Южна Африка, а също така и на две Европейски първенства – през 2016-а и през 2021-а година.
За мене беше огромна гордост да изведа националния отбор на Словакия в повече от 50 мача с капитанската лента. Винаги съм приемал с особена чест шанса да бъда национал. Емоцията да пея с феновете ни националния химн по световните стадиони е вълнение, което не може да се сравни с нищо. Когато това ми се случи за първи път, не се нуждаех от нищо повече, за да бъда мотивиран".
Хамшик допълва, че няма да се откъсне изцяло от мачовете на страната си, а ще се опитва винаги са бъде на стадиона, когато е възможно.
"Благодаря на всички треньори, съотборници и щабове, с които имах честта да работя тук и заедно се опитахме да направим всичко за успеха на словашкия футбол! Ще се видим на мачовете на националния ни отбор! Ще бъда фен като вас, завършва Хамшик.
Атакуващият полузащитник има 135 мача и 26 гола за словашкия национален отбор. Той направи име с 12 сезона в италианския Наполи, а освен това на Апенините е играл за Бреша, както и за китайския Далиен и шведския ИФК Гьотеборг преди да подпише в Трабзонспор миналото лято.