Старши треньорът на баскетболния Барселона Шарунас Ясикевичус защити една от звездите на отбора Никола Миротич от критиките, че не се представя на ниво в решителните мачове. Барселона се класира на трето място в Евролигата за мъже след като във Финалната четворка в сръбската столица Белград загуби на полуфиналите от Реал Мадрид загуби с 83:86, а после победи Олимпиакос с 84:74.
Никола Миротич завърши съответно с 26 точки, 12 борби и 5 асистенции и с 19 точки, 4 борби и 4 асистенции.
„На всички ни е тъжно, но съжалявам и за Миротич, който направи голяма крачка напред през последната година. През изминалия сезон наистина останах впечатлен от развитието и опита му. А в последните години и той разбра, че не може да спечели всичко сам“, коментира Ясикевичус.
31-годишният черногорец изигра добър сезон в Евролигата и записа средно 16.9 точки, 5.2 борби и 1.4 асистенции на мач, а успеваемостта му бе 65 процента за две точки и 46.3 процента за три точки.
„Сезонът ни се определя от спечелените титли, а ние не станахме шампион в Евролигата“, каза още литовският треньор на Барселона пред BasketNews.
„У нас остана усещането, че не най-добрият тим спечели турнира. Но всички знаем, че не е задължително най-добрият да победи. Напуснахме Белград с мисълта за пропусната възможност на Финалната четворка“, добави 46-годишният Шарунас Ясикевичус.