Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг даде първото си интервю за клубния сайт. В него той заяви, че пристига на "Олд Трафорд", за да върне славата на тима, а Кристиано Роналдо е важна част от плановете му.
По-рано днес 52-годишният Тен Хаг бе представен официално като мениджър на Манчестър Юнайтед.
"Разбира се, че Кристиано има място в Манчестър Юнайтед", каза мениджърът по адрес на 37-годишния нападател.
През този сезон Роналдо реализира 24 гола във всички турнири, но получи и критики от временния наставник Ралф Рангник, че не пресира противниковите защитници, когато изнасят топката
"В момента не мисля за това кога Манчестър Юнайтед отново ще печели трофеи. Мисля, че това е проект, който ще отнеме време. Искаме да печелим всеки мач. Но ще мислим мач за мач и ще видим какво ще се случи след това", каза Тен Хаг.
Той добави, че ще изисква повече задружност и кооперативност от играчите, ако искат наистина да се борят за трофеи. 
"Където и да съм ходил, винаги съм имал високи изисквания към играчите. Очаквам те да се борят на терена и да дават 100 процента. Трябва да подобрим това и трябва да виждам работа в екип. Играчите трябва да се обединени и да формират отбор, който да се побеждава опонента. В момента ситуацията не е добра и сме изправени пред голямо предизвикателство. Искам да изградя отбор, в който всеки се раздава за другия и всички са като един в името на постигането на целта. Нека не забравяме, че този отбор играе в "Театъра на мечтите". Искаме да играем футбол, който да носи радост на феновете. Желанието ми е да играем фантастичен футбол. Но и да не играем така, пак трябва да печелим", добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.
Той бе запитан и за отборите на Манчестър Сити и Ливърпул, които в момента изглеждат много далеч пред всички останали в Англия.
"В момента харесвам и двата отбора - Манчестър Сити и Ливърпул. Те играят фантастичен футбол. Но всяка ера има своя край и аз очаквам ние да влезем в битка с тях. Сигурен съм, че и останалите отбори във Висшата лига искат да постигнат точно това", коментира още Ерик тен Хаг.