В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май в Общинската библиотека „Искра“ в Казанлък ще се открие изложба на детски рисунки „Любими приказни герои“. Те ще останат като постоянна експозиция в културния институт. Това съобщи за БТА Ваня Запрянова, ръководител на школа "Арт линия" и организатор на изложбата. Откриването е в 17:00 часа. 
Поводът е 20-годишнината на "Арт линия", обясни Ваня Запрянова и добави, че по случай годишнината е решила да дари рисунки на различни институции в града. Датата също не е подбрана случайно. Според Запрянова изкуството е неизменно свързана с литературата и 24 май е най-подходящият ден за подобна инициатива.
„Решихме събитието да се състои именно в библиотека "Искра", защото за нас това е и начин да стимулираме децата и да възпитаме у тях любов не само към рисуването, но и към четенето“, каза тя. Запрянова изтъкна, че изложбата не е толкова важна, колкото самият процес по създаването на творбите и разказа, че по време на занятията децата са чели приказки, обсъждали са героите и това как да изглеждат на хартия. 
Ваня Запрянова подчерта, че любовта към изкуството се възпитава в най-ранна възраст, а ролята на родителите е ключова. По тази причина школата организира редица инициативи за деца и родители, съвместно с културните институти в Казанлък.