Във Видин обсъдиха идеята за развитие на Startup Village в  старопланинското село  Чупрене, съобщават от Областната администрация.
По покана на Любен Иванов, областен управител на област Видин в крайдунавския град, на посещение бе Артуро Вилар, председател на мрежата  StartupVillage Europe Network (SVEN). На специална срещата двамата са обсъдили концепцията StartupVillage и приложимостта ѝ  в България. Артуро Вилар  е изложил виждането си за развитие на европейската мрежа за развитие в село Чупрене и възможностите, които ще се открият за привличане на млади хора и иновации, посредством партньорството с подобни населени места в Испания и Финландия, уточняват в съобщението.
Любен Иванов  е запознал госта с важни инфраструктурни проекти, които могат да ускорят развитието на Северозападна България и конкретно на община Чупрене. Той е получил уверения за ангажимент на Артуро Вилар  и неговата организация за подкрепа при реализиране на идеята и приложение на методите на европейската мрежа във видинското село. Областният управител Любен Иванов  е получил официална покана за участие в  следващата конференция INNOWAVE SUMMIT (иновативна среща на върха) в град Брага, Португалия, допълват в съобщението.