Заради провеждането на различни празнични прояви по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май -  празнични шествия и дефиле на зрелостниците, за подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти ще бъдат въведени някои ограничения за движение на пътни превозни средства по отделни улици в Търговище. Това съобщиха от  Областната дирекция на МВР.
По повод провеждането на празнично шествие на ученици, от 9:00 часа утре до приключване на проявата  се затваря за движение ул. „Хр. Ботев“ - в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“ и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий“, „Кл. Охридски“ и „Стефан Караджа“. До преминаването на участващите блокове от училищата временно ще бъде ограничено движението по бул. „Митрополит Андрей“ - от кръстовището с ул. „Паисий“ до кръстовището с ул. „Хан Кубрат“, и участъка от улица „Христо Ботев“ - от кръстовището с бул. „М. Андрей“ до кръстовището с ул. „ Цар Симеон“; по ул. „Капитан Данаджиев“ - от кръстовището с ул. „Боровец“ до кръстовището с ул. „Паисий“; по ул. „Трети март“ -  от кръстовището с пресечката за четвърто основно училище до кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“; по ул. „Братя Миладинови“ - от кръстовището с ул. „Дамян Груев“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“.
По време на преминаване на блоковете от училищата служители на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Търговище и на Районното управление ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града.
Заради провеждането на празнично дефиле на абитуриенти от града от 17:00 часа до приключване на проявата се затварят за движение: улица „Хр. Ботев“ – от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до ул. „Ст. Караджа“, и улица „П.Р. Славейков“ – от кръстовището с ул. „Палаузов“ до кръстовището с ул.“Искър“.
В тези участъци ще се допускат само автомобили, превозващи абитуриенти. Те ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „Сеид Мустафов“, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ – до изчерпване на капацитета им. Движението на автомобили, превозващи абитуриенти, по ул. „П.Р. Славейков“, ще се осъществява еднопосочно -  само откъм хотел „Идол“ в посока Централна поща.